Programma '23

filter Selecteer
Dag
Type
Woensdag 17/05 17:00 - 00:00
DJ Lieven Batjoens

DJ Lieven Batjoens

Muziek

Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets.

De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.

Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.

Woensdag 17/05 17:00 - 00:00
Chase The Nomad

Chase The Nomad

Muziek

Chase The Nomad is een Oostendse DJ met een hart voor diverse soorten muziek. Het begon allemaal met hiphop en aanverwante genres als soul en funk. Ondertussen mengt hij verschillende muziekstijlen door elkaar op een geheel eigen manier. Verwacht je aan een set gevuld met house, disco, global grooves etc. Hij was eerder te zien op o.a. All Eyes on Hip Hop, Pllek (Amsterdam), Kiosk Radio, Ostend Beach Festival, ... en hij is daarnaast lid van de Oostendse band genaamd Shoreline Collective.

Volg Chase op mixcloud om zijn muzikale escapades genaamd Nomadizm te beluisteren: https://www.mixcloud.com/chasethenomad/

Woensdag 17/05 17:00 - 00:00
Dining bubble Reserveer hier!

Dining bubble

Gezellig tafelen in een serre

Eten

Wat is er leuker dan met vrienden of familie gezellig tafelen in een uniek concept?
Dit kun je nu ook doen op Gent Smaakt dankzij onze dining bubbles. Een aangeklede serre waar je kan ontsnappen van de drukte van de stad, maar toch nog kan genieten van de culinaire belevenis van Gent Smaakt. 

Laat je onderdompelen in de lekkerste gerechten vanuit alle windstreken!

Of nog op zoek naar een teambuilding? 
Niets beter dan je collega’s beter leren kennen over een hapje en een drankje, zo kan je uitpakken met een originele teambuilding in onze dining bubbles! 

Onze serre biedt plaats voor maximum 16 personen. Na ontvangst van betaling krijgt u eind april nog een mail met extra informatie. 

Reserveer hier jouw eigen serre aan €100 per 2 uur + een verbuikstegoed van €250! 

Donderdag 18/05 11:00 - 00:00
Dining bubble Reserveer hier!

Dining bubble

Gezellig tafelen in een serre

Eten

Wat is er leuker dan met vrienden of familie gezellig tafelen in een uniek concept?
Dit kun je nu ook doen op Gent Smaakt dankzij onze dining bubbles. Een aangeklede serre waar je kan ontsnappen van de drukte van de stad, maar toch nog kan genieten van de culinaire belevenis van Gent Smaakt. 

Laat je onderdompelen in de lekkerste gerechten vanuit alle windstreken!

Of nog op zoek naar een teambuilding?
Niets beter dan je collega’s beter leren kennen over een hapje en een drankje, zo kan je uitpakken met een originele teambuilding in onze dining bubbles! 

Onze serre biedt plaats voor maximum 16 personen. Na ontvangst van betaling krijgt u eind april nog een mail met extra informatie. 

Reserveer hier jouw eigen serre aan €100 per 2 uur + een verbuikstegoed van €250! 

Donderdag 18/05 14:00 - 15:00
Kruiden, kweken, koken VOLZET

Kruiden, kweken, koken

Lannoo

Workshop

Lode Claus, kruidenkweker, en Michiel Van Colenberghe, chef, vertellen je alles over keukenkruiden en hoe ze te gebruiken in heerlijke gerechten. Ze laten je kennis maken met bekende en minder bekende kruiden en smaken, en geven je volop tips & tricks om deze smaakmakers te combineren in een verfijnde én toegankelijke keuken. Tijdens de workshop proef je zelf van een heerlijk gerechtje.

Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Update: deze workshop is volzet

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 18/05 14:00 - 18:30
Kinderanimatie

Kinderanimatie

Gent Smaakt toegankelijk met kinderen? Zeker en vast!

Kinderanimatie

Het Goudenleeuwplein wordt voor 4 dagen omgetoverd tot een gezinsvriendelijk "Drakenplein" waar we rekening houden met de wensen en noden van kleine lekkerbekken. Een draak van sous-chef euhm… sous-chef van het culinaire Gentse Draakje (oeps!) onderwerpt jong en minder jong aan verschillende ludieke proeven. Potvissen, bubbelhappen of dienbladwerpen,… Het zou zo maar even kunnen dat je nieuwe gastronomische talenten ontdekt. 

Stilzitten aan tafel wordt daarenboven een stuk gemakkelijker met Draakje's raadsels en spelletjes. En wie dit stilzitplezier toch even wil inruilen voor een actievere bezigheid, kan op zoek gaan naar het lievelingsgerecht van Draakje, en misschien wel met een prijs naar huis gaan! 

Jonge mama’s kunnen hier bovendien terecht in een eigen hoekje om borstvoeding te geven. 

Donderdag 18/05 16:00 - 17:00
Spirits proeven en blenden VOLZET

Spirits proeven en blenden

Dada Chapel

Workshop

Kom bij Dada Chapel, een verborgen parel in het centrum van Gent, ontdek de wondere wereld van het distilleren en hoe we dadaïstische spirits maken. 
Na een bezoek aan de stokerij proeven we van verschillende vaten en stellen we een blend samen. 
Proef samen met ons van Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende leeftijden. Jouw Dada? 

Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Deze workshop is volzet. 

Locatie: Dada Chapel

Donderdag 18/05 16:00 - 17:00
Plantbased cocktails VOLZET

Plantbased cocktails

Papillon

Workshop

In deze workshop leer je hoe je (h)eerlijke plantaardige cocktails kunt maken en krijg je een introductie over seizoensgebonden ingrediënten. Onder begeleiding van Papillon experimenteer je met smaken en technieken om verschillende cocktails te maken.

Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Deze workshop is volzet.

Locatie: Onder de Stadshal

Donderdag 18/05 19:00 - 00:00
DJ Markee

DJ Markee

Muziek

Marc is een muzikale duizendpoot die in elk genre wel een trigger vindt om z'n publiek in de juiste sfeer te brengen.

Onder de naam MarMys kan je z'n eigen muzikale creaties terugvinden op alle muzikale platformen.

Donderdag 18/05 19:00 - 00:00
DJ Houwen

DJ Houwen

Muziek

“Dankzij zijn eclectische muziekkeuze en uitstekende DJ-skills mag je gerust zijn van de juiste sfeer op en rond de dansvloer. DJ Houwen draagt een enorme muzikale bagage met zich mee die garant staat voor een frisse mix van klassiekers tot hedendaagse trends, waarbij hij niet bang is diverse genres snel af te wisselen. Zijn referenties zijn eindeloos en de feedback na elke DJ-set lovend.” 

Vrijdag 19/05 11:45 - 16:00
Kinderrestaurant Schrijf je hier in!

Kinderrestaurant

Gent Smaakt

Workshop

Na het grote succes van vorig jaar organiseren wij terug een Kinderrestaurant!  
Heb jij een petit-chef in huis en droomt jouw kind ervan om eens te mogen koken voor familie en vrienden of te mogen bedienen net zoals in een echt restaurant? Dan kan dit tijdens Gent Smaakt, een culinair familie event in het hart van Gent. Iedereen tussen 9 en 14 jaar kan zich inschrijven en aangeven welke taak jouw kind die dag het liefst zou willen doen (keuken/ bar & bediening).   

Nodig vervolgens familie en vrienden uit om die dag te komen eten in het Kinderrestaurant.   

We hebben maximum plaats voor 30 kindjes en 100 gasten per dag (max. 6 personen per kind).  Kinderen betalen € 2 voor deze workshop. Hun gasten betalen € 30 per volwassene en € 20 voor kinderen tot 9 jaar.  

In het restaurant serveren we een 3-gangenmenu met begeleide dranken (Mocktail, keuze uit 2 voorgerechten, keuze uit 2 hoofdgerechten (vlees – plantbased), dessert, water aan tafel). De kinderjury beraadt zich momenteel over de recepturen van de deelnemende chefs.  

Timing deelnemende kinderen: 11u45-16u00  
Timing familie & genodigden: onthaal om 14u00 - einde om 16u   

Inschrijven kan tot 30 april. Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten en zal u uw menukeuze kunnen doorgeven. 

Locatie: onder de Stadshal    

Het Kinderrestaurant is een concept van Gent Smaakt in samenwerking met Quorn, Silver Tie en Vanier. 

Vrijdag 19/05 12:00 - 00:00
Dining bubble Reserveer hier!

Dining bubble

Gezellig tafelen in een serre

Eten

Wat is er leuker dan met vrienden of familie gezellig tafelen in een uniek concept?
Dit kun je nu ook doen op Gent Smaakt dankzij onze dining bubbles. Een aangeklede serre waar je kan ontsnappen van de drukte van de stad, maar toch nog kan genieten van de culinaire belevenis van Gent Smaakt. 

Laat je onderdompelen in de lekkerste gerechten vanuit alle windstreken!

Of nog op zoek naar een teambuilding?
Niets beter dan je collega’s beter leren kennen over een hapje en een drankje, zo kan je uitpakken met een originele teambuilding in onze dining bubbles! 

Onze serre biedt plaats voor maximum 16 personen. Na ontvangst van betaling krijgt u eind april nog een mail met extra informatie. 

Reserveer hier jouw eigen serre aan €100 per 2 uur + een verbuikstegoed van €250! 

Vrijdag 19/05 14:00 - 18:00
Kinderanimatie

Kinderanimatie

Gent Smaakt toegankelijk met kinderen? Zeker en vast!

Kinderanimatie

Het Goudenleeuwplein wordt voor 4 dagen omgetoverd tot een gezinsvriendelijk "Drakenplein" waar we rekening houden met de wensen en noden van kleine lekkerbekken. Een draak van sous-chef euhm… sous-chef van het culinaire Gentse Draakje (oeps!) onderwerpt jong en minder jong aan verschillende ludieke proeven. Potvissen, bubbelhappen of dienbladwerpen,… Het zou zo maar even kunnen dat je nieuwe gastronomische talenten ontdekt. 

 Stilzitten aan tafel wordt daarenboven een stuk gemakkelijker met Draakje's raadsels en spelletjes. En wie dit stilzitplezier toch even wil inruilen voor een actievere bezigheid, kan op zoek gaan naar het lievelingsgerecht van Draakje, en misschien wel met een prijs naar huis gaan! 

Jonge mama’s kunnen hier bovendien terecht in een eigen hoekje om borstvoeding te geven. 

Vrijdag 19/05 14:00 - 15:00
Cacao & chocolade VOLZET

Cacao & chocolade

Holy Cow Chocolate

Workshop

Benieuwd naar hoe een duurzame cacao-keten van boer tot chocolade eruit ziet?  Ellen van HOLY COW laat je kennismaken met “speciality” cacao uit INDIA. Daarbij worden tal van proevertjes geserveerd en giet je zelf je eigen reepje chocolade. 

Programma: 

  • Het unieke cacao-avontuur van Ellen en Luca  
  • Beknopt overzicht van het hele productieproces van cacaoboon tot chocolade 
  • Hoe proef je nu het best chocolade? Want net zoals wijn is ook chocolade een terroir-product 
  • Hoe 'fair' en kwalitatief is mijn chocolade? 

Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Deze workshop is volzet. 

Locatie: Publika

Vrijdag 19/05 16:00 - 17:00
Microgroenten kweken en gebruiken Schrijf je hier in!

Microgroenten kweken en gebruiken

PachaGreens

Workshop

Dagverse voedzame groenten telen kan je zelf! En dit op een zeer kleine oppervlakte met weinig middelen en ervaring. Groenten die boordevol smaak en voedingsstoffen zitten en ook nog eens een gerecht opfleuren. Tom van PachaGreens komt jullie de knepen van het microgroenten kweken aanleren. Sinds 2016 zet hij als pionier in België̈ zich in om microgroenten als een volwaardig ingrediënt in de huiskamer te krijgen. Een microgroente is een jonge variatie van een plant die een overvloed van voedingsstoffen bevat. Ze zijn zeer duurzaam, snel te telen en eenvoudig in gebruik.   

Benieuwd hoe het telen van microgroenten ongeveer in zijn werk gaat? 
Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Locatie: Publika

Vrijdag 19/05 16:00 - 18:30
Gent Smaakt Tour, met een Gentse gids! Boek via Charlie Tours Ghent

Gent Smaakt Tour, met een Gentse gids!

Workshop

Ontdek het centrum van Gent én haar heerlijke specialiteiten, samen met een ervaren Gentse gids! Tijdens deze tour in kleine groep (max. 15 deelnemers) proeven we tal van (Gentse) specialiteiten - zoet én hartig – op enkele unieke locaties (min. 8 proevertjes). Om de vingers bij af te likken! 

Wat kan je zoal verwachten? Kaaskroketjes met Gentse mosterd op de Groentenmarkt, heerlijke Belgische pralines in een Gentse topchocolatier, een typisch Gents biertje, échte Gentse Gandaham en een bezoek aan de oudste snoepenwinkel van de stad! Of wat denk je van RoomeR, een lokaal drankje gebaseerd op witte wijn & vlierbloesem? We eindigen de tour onder de stadshal voor 2 gerechtjes naar keuze (Chef's Island) & 2 drankjes naar keuze op Gent Smaakt! Onderweg ontdekken we de boeiende geschiedenis van Gent, de spannende stadslegendes & tal van leuke weetjes!

Vrijdag 19/05 16:00 - 17:00
Spirits proeven en blenden Schrijf je hier in!

Spirits proeven en blenden

Dada Chapel

Workshop

Kom bij Dada Chapel, een verborgen parel in het centrum van Gent, ontdek de wondere wereld van het distilleren en hoe we dadaïstische spirits maken. 
Na een bezoek aan de stokerij proeven we van verschillende vaten en stellen we een blend samen. 
Proef samen met ons van Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende leeftijden. Jouw Dada? 

Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Locatie: Dada Chapel

Vrijdag 19/05 17:30 - 18:30
Wijntasting Vinoscoop Schrijf je hier in!

Wijntasting Vinoscoop

Thaya, de parel van Moravië.  Tasting van Tsjechische wijnen

Workshop

Onze wijnpartner Vinoscoop neemt je mee op misschien wel onbekend terrein. 

Giovanni, één van de 5 partners in Vinoscoop trouwde vorig jaar met Pavlina, een fotografe van Tsjechische origine. Na enkele vakanties samen in Pavlina's thuisland en verschillende bezoekjes aan diverse wijndomeinen, achtten we de tijd rijp om met Vinoscoop een nieuw (wijnland)avontuur aan te gaan. 

Tientallen proefflessen later waren we overtuigd: Thaya zou onze Tsjechische wijnpartner worden. In het zuiden van Moravië maakt de jonge, talentvolle Jakub Smrcka verfijnde, elegante wijnen met een vette knipoog richting buurland Oostenrijk. We stellen op onze degustatie graag een ruime selectie van wijnen voor uit deze ongekende regio. 

Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Locatie: Publika

Vrijdag 19/05 19:00 - 00:00
DJ Stewie

DJ Stewie

Muziek

Geboren in Gent in de jaren zeventig, opgegroeid op een eclectisch dieet van pop, rock en disco, en muzikaal dus moeilijk vast te pinnen.

Als inkoper en verkoper @Music Man (de legendarische Gentse platenzaak) gedurende enkele jaren in het verleden, kon hij zich geen betere muziek- en deejay-school wensen. 

Hoewel hij openminded was naar alle soorten populaire muziek, stond kwaliteit altijd voorop. Met een combinatie van gedegen dj-skills en een heerlijke keuze van tracks wordt altijd een prachtig feest neergezet. 

De vlotte combinatie van disco, 80ies, 90ies, groove, soul, funk, house, r'n'b werkt opmerkelijk goed op elke gelegenheid, en geeft hem de unieke edge die hem als deejay definieert.

Vrijdag 19/05 19:00 - 00:00
Shizzle le Sauvage

Shizzle le Sauvage

Muziek

Shizzle Le Sauvage is een allround entertainer die houdt van vinyl, the dancing ladies en een goei mopje. Hij is resident dj bij Studio Brussel en je vindt hem op de mooiste festivalpodia van België, zoals op Polé Polé en Rock Werchter. Muziekstijl vindt hij minder belangrijk, als het maar funky & groovy as f*ck is!

Zaterdag 20/05 11:45 - 16:00
Kinderrestaurant Schrijf je hier in!

Kinderrestaurant

Gent Smaakt

Workshop

Na het grote succes van vorig jaar organiseren wij terug een Kinderrestaurant!   

Heb jij een petit-chef in huis en droomt jouw kind ervan om eens te mogen koken voor familie en vrienden of te mogen bedienen net zoals in een echt restaurant? Dan kan dit tijdens Gent Smaakt, een culinair familie event in het hart van Gent. Iedereen tussen 9 en 14 jaar kan zich inschrijven en aangeven welke taak jouw kind die dag het liefst zou willen doen (keuken/ bar & bediening).   

Nodig vervolgens familie en vrienden uit om die dag te komen eten in het Kinderrestaurant.   

We hebben maximum plaats voor 30 kindjes en 100 gasten per dag (max. 6 personen per kind).  Kinderen betalen € 2 voor deze workshop. Hun gasten betalen € 30 per volwassene en € 20 voor kinderen tot 9 jaar.  

In het restaurant serveren we een 3-gangenmenu met begeleide dranken (Mocktail, keuze uit 2 voorgerechten, keuze uit 2 hoofdgerechten (vlees – plantbased), dessert, water aan tafel). De kinderjury beraadt zich momenteel over de recepturen van de deelnemende chefs.  

Timing deelnemende kinderen: 11u45-16u00  
Timing familie & genodigden: onthaal om 14u00 - einde om 16u   

Inschrijven kan tot 30 april. Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten en zal u uw menukeuze kunnen doorgeven. 

Locatie: onder de Stadshal    

Het Kinderrestaurant is een concept van Gent Smaakt in samenwerking met Quorn, Silver Tie en Vanier. 

Zaterdag 20/05 12:00 - 00:00
Dining bubble Reserveer hier!

Dining bubble

Gezellig tafelen in een serre

Eten

Wat is er leuker dan met vrienden of familie gezellig tafelen in een uniek concept?
Dit kun je nu ook doen op Gent Smaakt dankzij onze dining bubbles. Een aangeklede serre waar je kan ontsnappen van de drukte van de stad, maar toch nog kan genieten van de culinaire belevenis van Gent Smaakt. 

Laat je onderdompelen in de lekkerste gerechten vanuit alle windstreken!

Of nog op zoek naar een teambuilding?
Niets beter dan je collega’s beter leren kennen over een hapje en een drankje, zo kan je uitpakken met een originele teambuilding in onze dining bubbles! 

Onze serre biedt plaats voor maximum 16 personen. Na ontvangst van betaling krijgt u eind april nog een mail met extra informatie. 

Reserveer hier jouw eigen serre aan €100 per 2 uur + een verbuikstegoed van €250! 

Zaterdag 20/05 14:00 - 15:00
Start to Kombucha VOLZET

Start to Kombucha

Buikgeluk

Workshop

In deze workshop nemen we je mee naar de wondere wereld van kombucha. We gaan je leren wat het is, hoe je het maakt en je krijgt natuurlijk ook een kombuchastarter en een scoby. 

Neem hiervoor best een afsluitbaar glazen potje van 500ml mee, zodat je alles ook mee naar huis kan nemen.

Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Deze workshop is volzet

Locatie: Publika

Zaterdag 20/05 14:00 - 18:30
Kinderanimatie

Kinderanimatie

Gent Smaakt toegankelijk met kinderen? Zeker en vast!

Kinderanimatie

Het Goudenleeuwplein wordt voor 4 dagen omgetoverd tot een gezinsvriendelijk "Drakenplein" waar we rekening houden met de wensen en noden van kleine lekkerbekken. Een draak van sous-chef euhm… sous-chef van het culinaire Gentse Draakje (oeps!) onderwerpt jong en minder jong aan verschillende ludieke proeven. Potvissen, bubbelhappen of dienbladwerpen,… Het zou zo maar even kunnen dat je nieuwe gastronomische talenten ontdekt. 

Stilzitten aan tafel wordt daarenboven een stuk gemakkelijker met Draakje's raadsels en spelletjes. En wie dit stilzitplezier toch even wil inruilen voor een actievere bezigheid, kan op zoek gaan naar het lievelingsgerecht van Draakje, en misschien wel met een prijs naar huis gaan! 

Jonge mama’s kunnen hier bovendien terecht in een eigen hoekje om borstvoeding te geven. 

Zaterdag 20/05 15:30 - 16:30
Fermenteren met groenten en kruiden Schrijf je hier in!

Fermenteren met groenten en kruiden

Buikgeluk

Workshop

Altijd al willen leren fermenteren? Dat is exact wat we in deze workshop samen gaan doen! 

We leggen je alle basics uit en daarna ga je zelf aan de slag. Neem hiervoor een afsluitbaar potje van 500ml mee, zodat je je bruisende potje groentjes ook mee naar huis kan nemen.

Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Locatie: Publika

Zaterdag 20/05 16:00 - 18:30
Gent Smaakt Tour, met een Gentse gids! Boek via Charlie Tours Ghent

Gent Smaakt Tour, met een Gentse gids!

Workshop

Ontdek het centrum van Gent én haar heerlijke specialiteiten, samen met een ervaren Gentse gids! Tijdens deze tour in kleine groep (max. 15 deelnemers) proeven we tal van (Gentse) specialiteiten - zoet én hartig – op enkele unieke locaties (min. 8 proevertjes). Om de vingers bij af te likken! 

Wat kan je zoal verwachten? Kaaskroketjes met Gentse mosterd op de Groentenmarkt, heerlijke Belgische pralines in een Gentse topchocolatier, een typisch Gents biertje, échte Gentse Gandaham en een bezoek aan de oudste snoepenwinkel van de stad! Of wat denk je van RoomeR, een lokaal drankje gebaseerd op witte wijn & vlierbloesem? We eindigen de tour onder de stadshal voor 2 gerechtjes naar keuze (Chef's Island) & 2 drankjes naar keuze op Gent SmaaktOnderweg ontdekken we de boeiende geschiedenis van Gent, de spannende stadslegendes & tal van leuke weetjes!

Zaterdag 20/05 19:00 - 00:00
DJ Lieven Batjoens

DJ Lieven Batjoens

Muziek

Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets.

De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.

Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.

Zaterdag 20/05 19:00 - 00:00
Funky Fish

Funky Fish

Muziek

"Eclectic party music with a touch of funk" 

Deze West-Vlaamse disk-jockey draait al 2 decennia op de meest diverse plaatsen en kent zijn klassiekers door en door. 

Hij ging destijds mee toeren met Snowbite & O’Neill Europe in de Franse Alpen en speelde er op diverse festivals en clubs.

De laatste jaren ligt zijn focus op corporate & private events. Funky Fish heeft een brede kennis van chill-out, hip-hop, disco, house, 70/80/90's & nillies met een grote voorliefde voor funk. 

Zondag 21/05 11:00 - 21:00
Dining bubble Reserveer hier!

Dining bubble

Gezellig tafelen in een serre

Eten

Wat is er leuker dan met vrienden of familie gezellig tafelen in een uniek concept?
Dit kun je nu ook doen op Gent Smaakt dankzij onze dining bubbles. Een aangeklede serre waar je kan ontsnappen van de drukte van de stad, maar toch nog kan genieten van de culinaire belevenis van Gent Smaakt. 

Laat je onderdompelen in de lekkerste gerechten vanuit alle windstreken!

Of nog op zoek naar een teambuilding? 
Niets beter dan je collega’s beter leren kennen over een hapje en een drankje, zo kan je uitpakken met een originele teambuilding in onze dining bubbles! 

Onze serre biedt plaats voor maximum 16 personen. Na ontvangst van betaling krijgt u eind april nog een mail met extra informatie. 

Reserveer hier jouw eigen serre aan €100 per 2 uur + een verbuikstegoed van €250! 

Zondag 21/05 12:00 - 16:30
Kinderanimatie

Kinderanimatie

Gent Smaakt toegankelijk met kinderen? Zeker en vast!

Kinderanimatie

Het Goudenleeuwplein wordt voor 4 dagen omgetoverd tot een gezinsvriendelijk "Drakenplein" waar we rekening houden met de wensen en noden van kleine lekkerbekken. Een draak van sous-chef euhm… sous-chef van het culinaire Gentse Draakje (oeps!) onderwerpt jong en minder jong aan verschillende ludieke proeven. Potvissen, bubbelhappen of dienbladwerpen,… Het zou zo maar even kunnen dat je nieuwe gastronomische talenten ontdekt. 

Stilzitten aan tafel wordt daarenboven een stuk gemakkelijker met Draakje's raadsels en spelletjes. En wie dit stilzitplezier toch even wil inruilen voor een actievere bezigheid, kan op zoek gaan naar het lievelingsgerecht van Draakje, en misschien wel met een prijs naar huis gaan! 

Jonge mama’s kunnen hier bovendien terecht in een eigen hoekje om borstvoeding te geven. 

Zondag 21/05 14:00 - 15:00
Nieuwsgierig naar voeding kijken, proeven met alle zintuigen, zelf initiatief nemen,… Reserveer hier!

Nieuwsgierig naar voeding kijken, proeven met alle zintuigen, zelf initiatief nemen,…

Workshop

Leren kiezen voor een gebalanceerde voeding is nu éénmaal een vaardigheid die je kan leren. Net als lezen, schrijven, turnen of aardrijkskunde. En dat is nu nét waar Babitha kinderen, ouders en scholen mee verder helpt tijdens alle ProefED workshops! 

Tijdens deze workshop zetten we al onze zintuigen in tijdens het maken van… 

  • de basis van zo goed als elke Indiase currypasta: GARAM MASALA 
  • een heerlijke TIKKA MASALA MARINADE om mee te nemen naar huis. 
  • je krijgt de recepten gewoon mee, zodat je het allemaal zelf nog eens kan maken. 
  • deze workshop is voor kinderen, volwassenen, kinderen samen met volwassenen, opa’s en oma’s, neven en nichten… kortom voor iedereen die geïnteresseerd is in geuren, kleuren, smaken en keukengeluiden!!

Gelieve bokaaltjes of potjes voor de kruidenmengeling en marinade mee te brengen.

Locatie: onder de Stadshal

Zondag 21/05 16:00 - 17:00
Kaas- en biertasting VOLZET

Kaas- en biertasting

Duvel Moortgat

Workshop

Waarom geen spannende culinaire paden verkennen? Kies voor kaas en bier! U ontdekt een wereld van smaken, bitter, zoet, fruitig, kruidig, met toetsen van chocolade of noot en bloemenaroma’s. Abdijbier, amberbier, blond bier, bruin bier, fruitbier, witbier… Ons land verrast met brouwsels in bijna alle kleuren van de regenboog. Licht of sterk. U vindt vast wel een kaas die past bij het bier van uw keuze. Wij helpen u alvast een eindje op weg. Biersommelier Sam Nagels van brouwerij Duvel Moortgat maakt u wegwijs in de wondere wereld van bier en kaas. Neem deel aan deze heerlijke proeverij en geniet van een degustatie van 4 kazen en hun bijhorende bieren.

Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. 

Deze workshop is volzet

Locatie: onder de Stadshal