Programma

filter Selecteer
Dag
Type
Donderdag 09/05 11:15 - 12:15
Fire Dining: heerlijk buiten koken op het buitenvuur
Volzet

Fire Dining: heerlijk buiten koken op het buitenvuur

Lannoo

Workshop

Buitenvuren type BBQ met grill én teppanyaki, zoals White Fire en Ofyr, zijn ongelofelijk hot. Deze vuren zijn makkelijker te onderhouden dan een klassiek BBQ én je kunt er gewoon álles op bereiden. Bovendien zijn ze ook supergezellig als vuurschaal in je tuin!

Julie Minne toont je in deze demo dat fire dining perfect mogelijk is met deze toestellen en dat je met een goeie voorbereiding de hele middag en/of avond samen met je gasten kunt tafelen. Alle gerechten zijn dan ook gemaakt om te sharen.

Over de auteur

Julie Minne is mede-eigenaar van Buitenhuis, een bloeiende zaak die zich toelegt op tuinmeubilair, -architectuur en -aanleg, zwembaden en outdoor-totaalconcepten. Ze is fervent hobbykok en een van de eerste adepten van het Belgische merk White Fire.

https://www.buiten-huis.be/

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 09/05 13:00 - 14:00
De smaak van specialty coffee
Volzet

De smaak van specialty coffee

Way Coffee

Workshop

Proef de unieke smaak van specialty koffie met Belgisch kampioen barista en wereldkampioen Aeropress Charlene De Buysere.

Specialty koffie is koffie van hoge kwaliteit en verwijst naar koffiebonen die op uitzonderlijke manier zijn verbouwd, verwerkt en bereid. Deze koffie biedt een wereld van verrukkelijke smaken, aroma’s en sensaties die je keer op keer zullen verrassen! In 'De smaak van specialty koffie' leert barista Charlene De Buysere je de complexiteit ervan te doorgronden volgens een ingenieuze smaakwijzer en hoe je zelf aan de slag kunt gaan om je ideale kop koffie te zetten.

In deze heerlijke interactieve workshop laat Charlene je blind proeven tussen verschillende koffies. Ze geeft je waardevolle tips om bij jou thuis de perfecte koffie te zetten. 

Over de auteur 

Charlene De Buysere volgde de opleiding interieurvormgeving, maar schakelde al snel over naar de koffiebusiness. Ze werd Belgisch Aeropress kampioen 2011 en 2012, Belgisch Brewerscup kampioen 2011, Wereld Aeropress kampioen 2012 en Belgisch Barista kampioen 2014. Vandaag is ze mede-eigenaar van specialty-koffiebedrijf WAY Specialty Coffee Roasters. 

https://www.way.gent/ 

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 09/05 14:00 - 15:00
Start to Kombucha
Volzet

Start to Kombucha

Buikgeluk

Workshop

In deze workshop nemen we je mee naar de wondere wereld van kombucha. We gaan je leren wat het is, hoe je het maakt en je krijgt natuurlijk ook een kombuchastarter en een scoby. Hiervoor neem je best een afsluitbaar glazen potje van 500ml mee, zodat je alles ook mee naar huis kan nemen. 

Zelf mee te brengen: glazen potje van 500 ml/1 liter 

Locatie: Artevelde Brouwerij, Botermarkt 5, 9000 Gent.

Donderdag 09/05 14:00 - 18:00
Kinderanimatie

Kinderanimatie

Gent Smaakt toegankelijk met kinderen? Zeker en vast!

Kinderanimatie

Het Goudenleeuwplein wordt voor vier dagen (donderdag-zondag) omgetoverd tot een gezinsvriendelijk “Drakenplein” waar we rekening houden met de wensen en noden van kleine lekkerbekken.

Tussen 14u00-18u00 kunnen kinderen deelnemen aan een culinaire theatershow en zoektocht, en stilzitten aan tafel wordt een stuk gemakkelijker met Draakje’s spelletjes.

Tijdens de culinaire theatershow worden er eetbare knikkers gemaakt, wordt er getoverd met thee en ander vrolijks, …  We willen hen tonen dat er voor snacks gezonde en makkelijke alternatieven bestaan die ook thuis haalbaar zijn. 

Daarnaast is er een culinaire zoektocht.  Het idee achter deze zoektocht is dat kinderen en jongeren op elk plein een aantal vragen en opdrachten krijgen. Op een speelse manier kunnen we zo de kinderen laten kennismaken met of nadenken over alternatieven (vegetarisch, lokaal, eiwit-transitie, …) en tegelijk een fijne activiteit doen. Elke dag trekt een onschuldige hand dan een dagwinnaar. Deze winnaar ontvangt dan een Gentse Cadeaubon.

Donderdag 09/05 14:30 - 15:30
Proef Korea
Volzet

Proef Korea

Mokja (Lannoo)

Workshop

Ae Jin Huys van het boek Proef Korea laat je zien hoe je verschillende jangs kan inzetten als smaakmaker. 

Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de jang, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chilipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet en een positief effect op de gezondheid. 

Over de auteur 

Geïnspireerd door de Koreaanse eetfilosofie brengt Ae Jin Huys eenvoudige en pure bereidingen met een balans aan smaken, kleuren, texturen. Via catering, workshops en popups brengt ze mensen in contact met de Koreaanse keuken. 

Het boek 'Proef Korea' is beschikbaar voor aankoop ter plaatse, waarbij betalingen kunnen worden gedaan via Payconiq.

https://www.mokja.be/ 

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 09/05 15:30 - 16:30
Fermenteren met groenten en kruiden
Volzet

Fermenteren met groenten en kruiden

Buikgeluk

Workshop

Altijd al willen leren fermenteren? Dat is exact wat we in deze workshop samen gaan doen! 

We leggen je alle basics uit en daarna ga je zelf aan de slag. Neem hiervoor een afsluitbaar potje van 500ml mee, zodat je je bruisende potje groentjes ook mee naar huis kan nemen. 

Benodigdheden: 
- Glazen potje van 500 ml 
- Snijplank en een scherp groot mes of een mandoline 
- Keukenweegschaaltje 
- Grote mengkom  

Deze workshop wordt gegeven door Kim, de fermentatiespecialist van Buikgeluk.be 

Locatie: Artevelde Brouwerij, Botermarkt 5, 9000 Gent.

Donderdag 09/05 16:00 - 17:00
Cacao & chocolade
Volzet

Cacao & chocolade

Holy Cow Chocolate

Workshop

Benieuwd naar hoe een duurzame cacao-keten van boer tot chocolade eruit ziet?

Ellen van HOLY COW laat je kennismaken met “speciality” cacao uit INDIA. Samen met haar man Luca heeft ze 8 jaar geleden een cacao bedrijf in India opgericht waarbij ze kleinschalige cacaoboeren helpen aan een eerlijk en stabiel inkomen.  

Door middel van een sensoriële proeverij van hun eigen Gentse chocolade kan je de impact van het verwerkingsproces van de cacao én het maak-proces van de chocolade gewaarworden!  
Bovendien neem je nadien een eigen reepje chocolade mee naar huis.

Wat komt er aan bod?

  • Welkomdrankje: cacao thee
  • Het unieke cacao-avontuur van Ellen en Luca  
  • Beknopt overzicht van het hele productieproces van cacaoboon tot chocolade
  • Hoe proef je nu het best chocolade? Want net zoals wijn is ook chocolade een terroir-product!
  • Hoe 'fair' en kwalitatief is mijn chocolade? 

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 09/05 19:00 - 00:00
DJ Lieven Batjoens

DJ Lieven Batjoens

Muziek

Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets.

De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.

Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 09/05 19:00 - 00:00
DJ Gueush

DJ Gueush

Muziek

DJ GUEUSH neemt je mee in een unieke mix van disco naar house en van funk naar soul. Van downtempo naar uptempo laat hij je dansen op funky grooves van bekende en onbekende dansnummers uit de jaren 80’s tot heden. 

Daarnaast staat GUEUSH ook gekend als fine dining DJ waar hij voor grote chefs als Sergio Herman een unieke balans brengt tussen food & downtempo lounge music. Een muzikale guru met een enorme kennis aan diverse stijlen die jong en oud weet te bekoren. 

Good vibes guaranteed!

Locatie: Korenmarkt