Programma
Ontdek het culinaire Italië
Lannoo
Culinaire journaliste en tv-kok Sarah Puozzo voert je in deze demo mee naar het unieke culinaire Italië. Ze vertelt je over mystieke wijn proeven met de paters van de Karmelietenorde in Veneto tot het eten van fluweelzachte tortellini van de godin Venus in Emilia-Romagna. Ze laat je proeven van gerechten uit de verschillende Italiaanse keukens die ze in haar nieuw boek Mangiamo! All'italiana bundelde. Een unieke beleving!
Over de auteur
De Belgisch-Italiaanse Sarah Puozzo is het gezicht achter het online magazine Sarahpuozzo.com. Daarnaast is ze te zien op Njam! (In the mix en Open vuur) en Cheflix. Ze heeft een achtergrond in communicatie en foodjournalistiek en volgde koksopleidingen bij gerenommeerde scholen in Parijs en Italië. In 2020 behaalde ze de ‘Master of Pasta’-titel in Italië en startte ze de eerste Pasta Academy in België en Nederland.
https://sarahpuozzo.com/
Locatie: onder de Stadshal
Meet the Craft - beer pairing Duvel Moortgat
Duvel Moortgat
Waarom geen spannende culinaire paden verkennen? Kies voor bieren, chocolade en charcuterie.
U ontdekt een wereld van smaken, bitter, zoet, fruitig, kruidig, met toetsen van chocolade of noot en bloemenaroma’s. Abdijbier, amberbier, blond bier, bruin bier, fruitbier, witbier… Ons land verrast met brouwsels in bijna alle kleuren van de regenboog. Licht of sterk. U vindt vast wel een stukje chocolade of type charcuterie die past bij het bier van uw keuze. Wij helpen u alvast een eindje op weg.
Biersommelier Siemon Coppitters van brouwerij Duvel Moortgat maakt u wegwijs in deze wondere wereld. Neem deel aan deze heerlijke proeverij en geniet van een unieke degustatie.
Locatie: onder de Stadshal
Proef het terroir van Priorat
Priorat / Vinoscoop
Wie droomt er niet van een eigen wijndomein?
Het jonge, Gentse koppel Simon Van Acker (32) en Sophie Blieck (34) maakte die droom waar, door de overname van een wijndomein in de Catalaanse topwijnregio DOQ Priorat. Uit een studie van een Californische universiteit bleek immers dat Priorat de beste bodem voor druivenstokken van de héle wereld heeft. De donkerbruine leisteen (‘llicorella’) en de rijke mineraalbodem maken Priorat uniek ter wereld. De appellatie is gekend voor zijn erg oude ranken en krachtige, geconcentreerde wijnen met veel frisheid, mineraliteit en fruit.
Sophie en Simon maken er intussen 6 jaren op een volledig ecologische wijze hun wijnen en staan er intussen mee op de mooiste wijnkaarten van België. Respect voor het terroir, de geschiedenis en de natuur is de basis van hun verhaal. Maak kennis tijdens deze tasting met hun verrassend wijngamma en deze ongekende topregio.
https://vinoscoop.be/
https://priorat.be/
Locatie: onder de Stadshal