Programma '23
Cacao & chocolade
Holy Cow Chocolate
Benieuwd naar hoe een duurzame cacao-keten van boer tot chocolade eruit ziet? Ellen van HOLY COW laat je kennismaken met “speciality” cacao uit INDIA. Daarbij worden tal van proevertjes geserveerd en giet je zelf je eigen reepje chocolade.
Programma:
- Het unieke cacao-avontuur van Ellen en Luca
- Beknopt overzicht van het hele productieproces van cacaoboon tot chocolade
- Hoe proef je nu het best chocolade? Want net zoals wijn is ook chocolade een terroir-product
- Hoe 'fair' en kwalitatief is mijn chocolade?
Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten.
Deze workshop is volzet.
Locatie: Publika
Microgroenten kweken en gebruiken
PachaGreens
Dagverse voedzame groenten telen kan je zelf! En dit op een zeer kleine oppervlakte met weinig middelen en ervaring. Groenten die boordevol smaak en voedingsstoffen zitten en ook nog eens een gerecht opfleuren. Tom van PachaGreens komt jullie de knepen van het microgroenten kweken aanleren. Sinds 2016 zet hij als pionier in België̈ zich in om microgroenten als een volwaardig ingrediënt in de huiskamer te krijgen. Een microgroente is een jonge variatie van een plant die een overvloed van voedingsstoffen bevat. Ze zijn zeer duurzaam, snel te telen en eenvoudig in gebruik.
Benieuwd hoe het telen van microgroenten ongeveer in zijn werk gaat?
Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten.
Locatie: Publika
Spirits proeven en blenden
Dada Chapel
Kom bij Dada Chapel, een verborgen parel in het centrum van Gent, ontdek de wondere wereld van het distilleren en hoe we dadaïstische spirits maken.
Na een bezoek aan de stokerij proeven we van verschillende vaten en stellen we een blend samen.
Proef samen met ons van Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende leeftijden. Jouw Dada?
Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten.
Locatie: Dada Chapel
Gent Smaakt Tour, met een Gentse gids!
Ontdek het centrum van Gent én haar heerlijke specialiteiten, samen met een ervaren Gentse gids! Tijdens deze tour in kleine groep (max. 15 deelnemers) proeven we tal van (Gentse) specialiteiten - zoet én hartig – op enkele unieke locaties (min. 8 proevertjes). Om de vingers bij af te likken!
Wat kan je zoal verwachten? Kaaskroketjes met Gentse mosterd op de Groentenmarkt, heerlijke Belgische pralines in een Gentse topchocolatier, een typisch Gents biertje, échte Gentse Gandaham en een bezoek aan de oudste snoepenwinkel van de stad! Of wat denk je van RoomeR, een lokaal drankje gebaseerd op witte wijn & vlierbloesem? We eindigen de tour onder de stadshal voor 2 gerechtjes naar keuze (Chef's Island) & 2 drankjes naar keuze op Gent Smaakt! Onderweg ontdekken we de boeiende geschiedenis van Gent, de spannende stadslegendes & tal van leuke weetjes!
Wijntasting Vinoscoop
Thaya, de parel van Moravië. Tasting van Tsjechische wijnen
Onze wijnpartner Vinoscoop neemt je mee op misschien wel onbekend terrein.
Giovanni, één van de 5 partners in Vinoscoop trouwde vorig jaar met Pavlina, een fotografe van Tsjechische origine. Na enkele vakanties samen in Pavlina's thuisland en verschillende bezoekjes aan diverse wijndomeinen, achtten we de tijd rijp om met Vinoscoop een nieuw (wijnland)avontuur aan te gaan.
Tientallen proefflessen later waren we overtuigd: Thaya zou onze Tsjechische wijnpartner worden. In het zuiden van Moravië maakt de jonge, talentvolle Jakub Smrcka verfijnde, elegante wijnen met een vette knipoog richting buurland Oostenrijk. We stellen op onze degustatie graag een ruime selectie van wijnen voor uit deze ongekende regio.
Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten.
Locatie: Publika