Gent Smaakt
26 - 29 mei 2022

NLEN
  • Standhouders 2022
  • Programma
  • Praktisch
  • Over ons
  • Est 2011
Nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gent Smaakt en blijf op de hoogte:

Donderdag

11u00 - 0u00

26mei
11u000u00

Gent Smaakt

Culinair Festival - gratis toegang
  • Korenmarkt: Streetfoodfestival, Gentse ondernemers met wereldkeuken
  • Klein Turkije: Lokale markt, leer een variatie aan streekproducten kennen
  • Goudenleeuwplein: "Drakenpleintje", kinderen staan centraal, genieten van lokale dranken en food
  • Poeljemarkt: Culinaire hotspot voor Gents talent
  • Stadshal: Chef's Island by Gault & Millau
26mei
13u3014u30

Start To Kombucha

Prijs: € 10,00
Inschrijven

Kim Huybrecht

Buikgeluk

In deze workshop nemen we je mee naar de wondere wereld van kombucha. We gaan je leren wat het is, hoe je het maakt en je krijgt natuurlijk ook een kombuchastarter en een scoby. Neem hiervoor je best een afsluitbaar glazen potje van 500ml mee, zodat je alles ook mee naar huis kan nemen.

Zelf mee te brengen: glazen potje van 500 ml

Locatie: Novotel 

26mei
13u3017u30

Kinderrestaurant

Kindjes runnen voor één middagshift een echt restaurant als kelner, kok of barman/-vrouw.
Prijs: € 2,00
Inschrijven

Kids

Gent Smaakt

Heb jij een petit-chef in huis en droomt jouw kind ervan om eens te mogen koken voor familie en vrienden of te mogen bedienen net zoals in een echt restaurant? Dan kan dit tijdens Gent Smaakt, een culinair familie event in het hart van Gent. Iedereen tussen 9 en 14 jaar kan zich inschrijven en aangeven welke taak jouw kind die dag het liefst zou willen doen (keuken / bar & bediening). 

Nodig vervolgens familie en vrienden uit om die dag te komen eten in het Kinderrestaurant. 

We hebben maximum plaats voor 25 kindjes en 80 gasten per dag (max. 4 personen per kind).  Kinderen betalen € 2 voor deze workshop. Hun gasten betalen € 30 per volwassene en € 20 voor kinderen tot 9 jaar (mocktail, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, water aan tafel).

Praktisch: 

  • Timing deelnemende kinderen:  13u30-17u45
  • Timing familie & genodigden: onthaal om 15u45 - einde om 17u15


Genodigden: maak uw menukeuze via de inschrijvingslink

  • Voorgerechten:  A.  Gazpacho by Eat Love / B. Mini-pizza met gerookte zalm & lentetoppings by Hotelschool Gent
  • Hoofdgerechten: A. Bio kip met knolselderpuree & rivierkreeft by Lys d'Or  /  B. Vegetarische pasta bolognaise by Bocca
  • Dessert:  Homemade aardbeienijs met infusie van aardbei by De Ijsster

Locatie: Novotel 

Het Kinderrestaurant is een concept van Gent Smaakt in samenwerking met Lidl, Hotelschool Gent en Novotel.

Inschrijven kan tot 13 mei. Na inschrijving volgt een mail met praktische informatie (medio mei).

26mei
14u0018u30

Kinderanimatie

Gent Smaakt toegankelijk met kinderen? Zeker en vast!

Gent Smaakt

Het Goudenleeuwplein wordt voor 4 dagen omgetoverd tot een gezinsvriendelijk "Drakenplein" waar we rekening houden met de wensen en noden van kleine lekkerbekken.Een draak van sous-chef euhm… sous-chef van het culinaire Gentse Draakje (oeps!) onderwerpt jong en minder jong aan verschillende ludieke proeven. Potvissen, bubbelhappen of dienbladwerpen,… Het zou zo maar even kunnen dat je nieuwe gastronomische talenten ontdekt.

Stilzitten aan tafel wordt daarenboven een stuk gemakkelijker met Draakjes raadsels en spelletjes. En wie dit stilzitplezier toch even wil inruilen voor een actievere bezigheid, kan op zoek gaan naar het lievelingsgerecht van Draakje, en misschien wel met een prijs naar huis gaan!

Jonge mama’s kunnen hier bovendien terecht in een eigen hoekje om borstvoeding te geven.

26mei
15u0016u00

Start To Zuurkool

Prijs: € 10,00
Inschrijven

Kim

Buikgeluk

Altijd al zuurkool willen maken? Dat is exact wat we in deze workshop samen gaan doen! We leggen je alle basics uit en daarna ga je zelf aan de slag. Neem hiervoor een afsluitbaar potje van 500ml mee, zodat je je potje bruisende zuurkool ook mee naar huis kan nemen.

Zelf mee te brengen: 

- Glazen potje van 500 ml 

- Snijplank en een scherp groot mes of een mandoline

- Grotere kom

Locatie: Novotel

26mei
17u0018u00

Microgroenten kweken en gebruiken

Prijs: € 10,00
Inschrijven

Tom De Windt

Pachagreens

Dagverse voedzame groenten telen kan je zelf! En dit op een zeer kleine oppervlakte met weinig middelen en ervaring. Groenten die boordevol smaak en voedingsstoffen zitten en ook nog eens een gerecht opfleuren. Tom van PachaGreens komt jullie de knepen van het microgroenten kweken aanleren. Sinds 2016 zet hij als pionier in België zich in om microgroenten als een volwaardig ingrediënt in de huiskamer te krijgen. Een microgroente is een jonge variatie van een plant die een overvloed van voedingsstoffen bevat. Ze zijn zeer duurzaam, snel te telen en eenvoudig in gebruik. 

Locatie: Novotel 

Culinair festival
  • Word standhouder
  • Praktisch
  • Standhouders 2022
  • Programma
  • Over ons
  • Est 2011
Gent Smaakt
  • Gent SmaaktVZW
    Charles de Kerchovelaan 187 - 9000 Gent
    info@gentsmaakt.be
    BE 0833.885.739
    RPR Gent (Afdeling Gent)
Volg ons
  • Facebook
  • Instagram
Nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gent Smaakt en blijf op de hoogte:

© Gent Smaakt 2022

Disclaimer & PrivacypolicyWord partner
Website door communicatiepartner Tallieu & TallieuTallieu & Tallieu
Hoofdpartners
  • Stad Gent
  • Duvel
  • Domestic Services
  • Silver Tie
  • Sligro
Partners
  • Tallieu & Tallieu
  • MIG Motors
  • Eaulala
  • Swing
  • Mon3aan
  • Levi Party Rental
  • Vinoscoop
  • Payconiq by Bancontact
  • HorecaWerkt
  • Porto Cruz
  • Rational
  • Pepsi
  • Double Dutch
  • Orderbilly
  • Lidl
  • Wilink
  • Natural Tableware
  • Durieux
  • Somersby
  • 3 Square
  • Look I Like
  • Sentery
  • Dok 13
  • Gourmet Invent
Mediapartners
  • Deze Week
  • Culinair Ambiance
  • De Gentenaar